The Villa is located in a picturesque mountain settings. We have created a  transition between the nature  at the lower level  and man made structure  on the upper level.
       
     
 The basement resembles a  natural rock  that was carved in order to create the dwelling spaces inside. It accommodates the guest room, entertainment, services and garage, lit and ventilated by the sunken courtyards. This level also host indoor wet area with spa that have full height window facing the forest to multiply the  tranquility effect .
       
     
 The ground floor level is surrounded by lush green planters on top of the rock. Located on this floor; the living room, the kitchen as well as the dining area, spill out to the outside where adjacent auxiliary building is created with an industrial structure supporting an overflow of landscape above. This outdoor covered area is for  social gatherings  with friends and family  in the middle of the nature .
       
     
 Main bedrooms are located on the upper nature gazing level. They are designed like  personal observation decks  with large panoramic windows to fully enjoy the peaceful surroundings.
       
     
MON08.jpg
       
     
       
     
Mountain Villa / Design

Location: Moniatis, Cyprus
Status: Design Stage
Client: Flamelia Investments Ltd
Area: N/A

 The Villa is located in a picturesque mountain settings. We have created a  transition between the nature  at the lower level  and man made structure  on the upper level.
       
     

The Villa is located in a picturesque mountain settings. We have created a transition between the nature at the lower level and man made structure on the upper level.

 The basement resembles a  natural rock  that was carved in order to create the dwelling spaces inside. It accommodates the guest room, entertainment, services and garage, lit and ventilated by the sunken courtyards. This level also host indoor wet area with spa that have full height window facing the forest to multiply the  tranquility effect .
       
     

The basement resembles a natural rock that was carved in order to create the dwelling spaces inside. It accommodates the guest room, entertainment, services and garage, lit and ventilated by the sunken courtyards. This level also host indoor wet area with spa that have full height window facing the forest to multiply the tranquility effect.

 The ground floor level is surrounded by lush green planters on top of the rock. Located on this floor; the living room, the kitchen as well as the dining area, spill out to the outside where adjacent auxiliary building is created with an industrial structure supporting an overflow of landscape above. This outdoor covered area is for  social gatherings  with friends and family  in the middle of the nature .
       
     

The ground floor level is surrounded by lush green planters on top of the rock. Located on this floor; the living room, the kitchen as well as the dining area, spill out to the outside where adjacent auxiliary building is created with an industrial structure supporting an overflow of landscape above. This outdoor covered area is for social gatherings with friends and family in the middle of the nature.

 Main bedrooms are located on the upper nature gazing level. They are designed like  personal observation decks  with large panoramic windows to fully enjoy the peaceful surroundings.
       
     

Main bedrooms are located on the upper nature gazing level. They are designed like personal observation decks with large panoramic windows to fully enjoy the peaceful surroundings.

MON08.jpg